Una din cinci locuinte e dotata cu boiler

Ariston Thermo Romania: Una din cinci locuinte din Romania este dotata cu boiler

Boilere


Publicat la 29 Feb 2012 | 79 afisariAproximativ una din cinci locuinte din Romania este dotata cu boiler, potrivit unui studiu realizat de Ariston Thermo Romania, liderul pietei autohtone de profil. Compania preconizeaza o crestere cuprinsa intre 5% si 7% a pietei locale de boilere electrice in acest an, la aproximativ 140.000 de unitati, comparativ cu 2010 cand a ajuns la 130.000 de aparate comercializate. In ceea ce priveste afacerile proprii, Ariston Thermo Romania estimeaza o cota de piata de aproximativ 60% si un business de peste 8,7 milioane euro in 2011 pe acest segment.

“Penetrarea boilerelor in gospodariile din Romania a ajuns la aproximativ 20%, majoritatea dintre aceste aparate putand fi gasite in casele din zonele rurale unde nu exista bransament si incalzire la o retea centralizata. O mare parte dintre boilere se afla si in locuintele din zone urbane, fiind instalate din motive de confort si economie. Proprietarii de apartamente aleg aceasta metoda pentru a nu fi afectati de reviziile tehnice, oprirea apei calde in anumite intervale orare sau temperatura scazuta a apei calde furnizate de catre regiile centralizate, dar facturata ca atare”, a afirmat Catalin Draguleanu, Directorul de Vanzari al Ariston Thermo Romania.

 

Astfel, 58% dintre cumparatorii de boilere electrice de pe piata locala provin din mediul rural. In plus, un procent semnificativ dintre utilizatori, de 25%, locuiesc in orase mici, de aproximativ 50.000 de locuitori.

 

Peste o treime din vanzarile de boilere electrice pe piata autohtona sunt realizate in zonele Banat, Crisana si Maramures, in timp ce Oltenia detine o cota de 29%, similara cu cea din Dobrogea. Cea mai slaba penetrare a boilerelor este in Bucuresti, unde procentul ajunge la doar 7%.

 

Sursa: Tehnica Instalatiilor


Scris de: Cristian Alexandru  |  office@roinstalatii.ro


Adauga comentariul tau