Va recomandam. Informatii oferite de blog.roinstalatii.ro

Cele mai importante beneficii ale unui termosistem aplicat corect

Aplicatea sistemului de termoizolatie. Sursa foto: pixabay.com

06 Iul 2016 | 45 afisari

Cristian Alexandru | Va recomandam

Termosistemul reprezinta, pentru cine nu stie, o solutie tehnica pentru termoizolarea exterioara a unei constructii. O termoizolare corecta nu vizeaza doar exteriorul cladirii, ci si peretii interiori, pardoselile si acoperisul. Pe piata exista diverse materiale care pot fi folosite la termoizolarea unei constructii, precum polistirenul expandat, polistirenul extrudat, vata minerala, spuma poliuretanica, pluta și alte fibre naturale sau reciclate. Materialele mentionate anterior au avantaje si dezavantaje si, de asemenea, dau un randament diferit in functie de suprafata pe care se monteaza. Materialul de baza utilizat intr-un termosistem este polistirenul sau vata minerala.

citeste mai mult

Functionarea hidrofoarelor: top cinci intrebari si raspunsuri

Schema de functionare a hidroforului

01 Apr 2015 | 2 comentarii | 109 afisari

Cristian Alexandru | Va recomandam

Fie ca este folosit ca sursa principala de alimentare cu apa potabila a caselor, fie ca este folosit in apartamentele de bloc ca solutie ajutatoare, atunci cand presiunea apei de la chiuveta nu este suficient de puternica, hidrofoarele prezinta o serie de avantaje, aducand o multime de beneficii pentru cei care le utilizeaza. Daca ai luat in calcul montarea unui astfel de echipament, afla mai multe despre functionarea sa si despre cum sa il alegi!

citeste mai mult

Incalzirea prin pardoseala: trei beneficii pe care le aduce

Incalzire prin pardoseala (sursa: www.jwheatingservices.com)

25 Mar 2015 | 50 afisari

Cristian Alexandru | Va recomandam

Cand sezonul rece isi intra in drepturi, iar temperaturile de afara scad sub zero grade, cel mai mult ne dorim ca, odata ajunsi acasa, sa ne bucaram de confort termic. Sistemele de incalzire prin pardoseala sunt cele mai potrivite pentru acest scop, avand o serie de avantaje.

citeste mai mult

Tevi PEXAl Tiemme pentru instalatii termico-sanitare ieftine

Tevi PEXAl. Poza 102

03 Dec 2014 | 40 afisari

Cristian Alexandru | Va recomandam

In unul dintre articolele precedente va explicam avantajele aduse de tehnologia PEX in instalatii. Desi sunt o tehnologie mai veche, tevile PEXAL , aduc avantajele polietilenei reticulate (PE-X), dublate de calitatile aluminiului (Al). Tehnologia evolueaza,dar in ciuda folosirii unor noi materiale pentru conducte, PEXAL-ul este intens folosit in sisteme de instalatii.

citeste mai mult

Incalzirea in pardoseala, o investitie pe care sa o luati in calcul anul acesta

Incalzire in pardoseala. Poza 97

15 Aug 2014 | 34 afisari

Cristian Alexandru | Va recomandam

Functionad pe un principiu cunoscut inca de pe vremea romanilor, sistemele de incalzire in pardoseala au evoluat gratie tehnologiei, a dezvoltarii unor materiale mult mai fiabile. In plus, odata cu dezvoltarea industrie petrochimice, materialele izolante, tevile si tubulatura bazate pe produse prelucrate chimic au capatat noi valente prin flexibilitate, durabilitate si/ sau rezistenta la coroziune. Daca in unul dintre articolele precendete va aratam confortul adus de incalzirea in pardoseala, de data aceasta va aducem informatii suplimentare asupra componentele necesare pentru montarea unui sistem de incalzire in pardoseala.

citeste mai mult